Politici publice, dacă știi ce vrei.

Francezii au un sistem de penalizare/recompensare a cumpărătorilor de mașini, în funcție de emisiile de CO2. Bonus/malus. Emite sub o limită, primești de la onor statul francez un bonus, care este cu atât mai mare cu cât emisiile sunt mai mici. Există un interval neutru, nu primești, nu plătești, după care vine malusul: plătești statului o ”amendă” proporțională cu depășirea limitei de emisii din intervalul neutru.

Vrei boierie în sufrageria pe roți, plătești!

Bun, și ce și-au zis ei, francezii, văzând tancurile de pe șosele: pe ăștia cu SUV uri nu-i capsăm și la greutate? Și de la 1 ianuarie 2021 a apărut și malusul pentru greutate. Ce depășește 1800 de kilograme(de obicei mașini nemțești, limuzine și SUV uri) decartează! Și uite așa împușcă francezii doi iepuri, pentru că taxa e și o formă de protecționism.

Asta e: natura cere sacrificii și Greta apreciază!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.