Voi înțelegeți de ce le spune fondurilor ălora europene ”fonduri de coeziune”? Că, de când au apărut în peisaj aceste fonduri, au apărut, și s-au accelerat, tendințele secesioniste și ura față de ”sudiști” și de bucureșteni. Ardelenii se sparg în figuri geometrice, deși de 30 de ani cele mai mari investiții publice în infrastructuri de transport s-au făcut în Ardeal, bănățenii și-au adus aminte că ei sunt ”fruncia”, se mișcă și Moldova cu ”Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”(deși niște moldoveni întreabă dacă MDM este doar o mișcare pentru dezvoltarea Iașului). Păruiala pentru ”coeziune” se încinge! Și atunci ce dracu coeziune e asta, frate? Coeziune prin secesiune, sau cum?

de Constantin Gheorghe

  1. știu, sunt un leneș. Chiar profesionist, aș spune, fără falsă modestie! Așadar, a văzut careva vreo statistică de felul: ”Fondurile europene, în general, și cele de coeziune, în special, au generat atâtea locuri de muncă permanente” Știți de ce? Pentru că ceva îmi spune că investițiile directe, autohtone și străine, au generat, deși ca volum sunt mai mici, mai multe locuri de muncă permanente, în România, decât fondurile europene. Pentru că, surpriză, circa 90% din banii europeni(vreo 40 de miliarde de euro, în timp), generează locuri de muncă în orice țară vreți voi(în special în Germania, Franța și Olanda), numai în România, nu! Dar ce știu eu?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.