Dyson(firmă care produce aspiratoare fără sac, printre altele), va fabrica, în câteva săptămâni, 15.000 de ventilatoare de la zero, din care 4.000 vor fi donate țărilor care au nevoie. Comanda vine din partea guvernului englez, via NHS.

Dyson este o firmă extrem de inovatoare, are capacități importante de cercetare-dezvoltare, dar și de producție. Pentru ei proiectarea unui ventilator a fost un fleac, le-a luat doar zece zile, cu programe de IA. Pregătirea de fabricație e mult, mult, mai complicată! Încercați să vă imaginați câte repere are. Chiar dacă folosește piese deja în fabricație, tot îi sunt necesare câteva săptămâni până ce linia de producție va fi funcțională. Și țineți cont că nu are nevoie de mașini unelte pe comandă. Singurele lucruri pretențioase sunt matrițele în care se injectează piesele din plastic și cele pentru reperele din cauciuc.

Voi credeți că există în România o firmă care poate face așa ceva? Era Electroargeș. Care făcea aspiratoare, râșnițe de cafea, pe aici. Dar și dacă mai există, lucrează pentru alții, nu poate proiecta și produce ceva nou. Și gata! Deci, cum facem?

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.