Majestatea Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei Române: Radule, n-am apărut cu familia în presă în 2k19

Alteța Sa Regală Principele Consort Radu: Hmmm…

Boom! Eveniment istoric, live pe toate televiziunile, dar Margareta nu partikipă: se mută oasele lui Carol al II-lea (repatriate în 2003 din Portugalia, unde murise în exil în 1953) dintr-un paraclis al mănăstirii Curtea de Argeș în „Necropola Regală” de lângă, o biserică nouă, kitschoasă, cu termopane în exces, unde sunt înmormântați regele Mihai și soția sa, Ana.

Carol al II-lea a domnit într-o epocă în care România s-a dezvoltat economic și cultural grație politicienilor vizionari, oamenilor de cultură etc. însă regele rămâne în istorie pentru câteva mizilicuri:

– uzurparea tronului fiului său, Mihai (1930), tron la care renunțase inițial
– instaurarea primei dictaturi din istoria modernă a României (1938-1940)
– numirea unui premier – patriarhul Miron Cristea – care cu cele 2 guverne pe care le-a condus a împins legislație antisemită
– crearea unei camarile alcătuită din mari industriași, politicieni etc. care azi s-ar numi megacorupție la nivel înalt (1930-1940)

Tot evenimentul cu „reînhumarea” lui Carol al II-lea e un exercițiu de PR menit să aducă familia regală în prim-plan, un grup de oameni din ce în ce mai disperați după atenție și care se agață de un blazon și atât.

Bines, Majestate!

de Raiden

via Rezistența Urbană