Roboții sunt mașini care pot efectua în mod automat acțiuni complexe. În general, au nevoie de trei elemente pentru a funcționa: senzori (camere de fotografiat, microfoane etc.), actuatoare (motoare, pistoane etc.) sau mușchi artificiali și controlere.

Roboții din științifico-fantastic seamănă frecvent cu noi, arătând destul de umanizați în aparență, fiind alcătuiți din două brațe, două picioare și un cap cu camere în loc de ochi. Dar, în realitate, majoritatea formelor de roboți sunt concepute pentru a se potrivi cu funcția lor.

Roboții au contribuit masiv în industriile noastre, permițând realizarea eficientă și ieftină a majorității dispozitivelor, aparatelor, transportului și alimentelor procesate. Astăzi, cercetătorii lucrează la o automatizare și mai mare, roboții preluând tot mai multe procese de fabricație.

De Gabriel Petrea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.