Căutați prăbușirea! ”Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de referinţă de 4,6670 lei/euro, o creştere de 0,08% faţă de pragul atins luni”. După care:”Cursul valutar leu-euro a urcat la cel mai ridicat nivel miercuri, 4,6722, o creștere de 0,11%, față de marți, arată datele afișate de Banca Națională a României (BNR).”

Sigur, e o scădere pentru leu, dar ce să ceri jurnalistului român. Dar, nu vă supărați, unde e prăbușirea? ) 0.11%? Dar dacă era un 25% ? Ce cataclism ar fi fost? Cât a fost devalorizarea leului în 1997, după venirea la putere a CDR, când a început Mugurel să zburde liber pe câmpiile verzi ale valutelor? Să ne aducem aminte: ”Nenorocirea s-a petrecut începând cu ianuarie 1997, când cursul a crescut cu vreo 15 % doar în prima lună. Apoi, alți aproape 50 % în februarie, iar la începutul în martie, s-au mai adăugat încă 30 %. În acest fel, cursul a ajuns de la 3.500-3.600 lei / dolar la peste 7.700 de lei pentru același dolar. Altfel spus, în mai puțin de trei luni, cursul leu / dolar s-a dublat. Și a rămas așa!”

Da, bă! o scădere cu 0.11% este o prăbușire! O scădere cu peste 100% a fost o binecuvântare! Trăiască lipsa de memorie a mormolocului român!

PS: același Mugurel a anunțat așa, mai discret, că banda de evoluție a cursului este de vreo +/- 1% pe an față de o valoare medie de 4,67 leu/euro. Adică evoluția este în parametri.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.