Doar două titluri de zilele astea. The Simpsons și Family Guy sunt printre cele mai populare seriale, oferă constant comentariu social relevant și scenarii amuzante bazate pe situații din societatea actuală. Ironia, autoironia, sarcasmul, referințele la cultura pop și utilizarea unor stereotipuri sau motive recurente pentru a sublinia un mesaj au fost mereu trăsături definitorii ale acestor seriale.

Corectitudinea politică generată de contextul social al prezentului a fost dusă atât de departe încât frizează revizionismul la modul foarte agresiv. În cazul The Simpsons, actorii albi nu își vor mai oferi vocea personajelor non-albe. În mod similar, actorul alb care făcea vocea unui personaj de culoare din Family Guy a renunțat la job. Bine, e interesant că The Simpsons are personaje cu pielea galbenă, culoare în trecut asociată asiaticilor, asociere azi considerată rasistă.

Aproprierea culturală înseamnă adoptarea de membrii unei etnii/culturi a unor elemente specifice unei alte culturi/etnii, situația fiind mai serioasă dacă membrii unei majorități preiau elemente de la o minoritate.

Se fac vinovați de apropriere culturală actorii care, prin vocile lor, dau viață de mult timp unor personaje fictive consacrate sau avem de-a face cu hipercorectitudine politică și concentrarea exclusiv pe formă, nu pe fond, poate chiar cu segregare de rit nou?

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.