A fost Ziua culturii nationale. Trista, discreta spre inexistenta. Nici n-am fi stiut de ea daca politicienii nu s-ar fi nimerit sa se vaccineze in aceeasi zi, ori sa scape comentarii deplasate despre personalitati istorice culturale.

De ceva timp, m-am obisnuit sa nu mai pun pret pe ceremonii si gesturi de relatii publice. Totusi, situatia in care se gasesc toti creatorii si operatorii din domeniu reclama, cu atat mai mult in aceasta perioada critica pentru acestia, o miscare de simpatie si de sustinere.

Posibilul castigator al unui Oscar, in 2021, regizorul Alexandru Nanau si a indreptat furia provocata de indiferenta guvernantilor spre presedintele tarii, refuzand primirea unei decoratii. Gestul sau a fost sustinut de o sumedenie de personalitati sau practicieni ai artelor care le amintesc responsabililor ca s-au ascuns in spatele pandemiei lasandu-i de izbeliste si faliti. Acesta este, pe langa sanatate si educatie, alt domeniu important pentru dezvoltarea unei societati care a pierdut lupta cu noul coronavirus.

De Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.