Unii meteoriți care au căzut pe Pământ relativ recent (în ultimele milioane de ani) ar fi putut conține apă lichidă. Această teorie ar putea însemna faptul că rocile spațiale ar fi putut transporta apă pe suprafața planetei pe tot parcursul existenței acesteia, și nu doar la începutul formării planetei.

Simon Turner și colegii acestuia, din cadrul Universității Macquarie din Sydney, Australia, au analizat nouă meteoriți, căzuți pe Pământ în secolul trecut. Acești meteoriți au făcut odată parte din asteroizii care s-au format în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani.

„Atunci când gheața dintr-un meteorit se topește, apa și elementele solubile din fluid se deplasează dintr-o parte a rocii în alta”, a declarat Turner. Deoarece uraniul este solubil în apă iar toriul nu, cercetătorii ar putea căuta dovezi ale prezenței apei examinând distribuția izotopilor de uraniu și toriu.

de Gabriel Petrea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.