Aruncă-mă la partide și mă voi întoarce propagând agenda lor chiar dacă nu e agenda mea. Obiectivele politice ale partidelor nu sunt obiectivele cetățenilor.
Obiectivele cetățenilor ar trebui să fie obiectivele partidelor, dar rareori sunt. În 2020 încă mai merge iluzia figurii mesianice, salvatorul curat care venit de pe altă planetă și nu e produsul aceleiași societăți din care provin „cei răi”. Orizontul de așteptări aproape ireale, sloganurile absolutiste și radicalizarea/fanatismul vor genera o dezamăgire mare dacă „noul Mesia” nu va livra corespunzător. Până acum, de la Emil Constantinescu încoace, figurile mesianice din campania electorală, de care și-au agățat speranțele generații întregi, n-au confirmat după victorie.

Localele din 2020, dacă vor avea loc, vor fi marcate de încă un vot politic negativ, din păcate. Candidații sunt oglinda societății, ei sunt ca noi și noi suntem ca ei, la modul general. Cetățenii de rând sunt cei care pierd cel mai mult în toată ecuația electorală, pentru că platouașul de candidați e ca o cutie cu bomboane care au cam același gust, dar ambalaje diferite, sclipicioase. Staniol albastru, staniol roșu, staniol galben? Ce-ți face cu ochiul?

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.