Spuneți-mi că lumea și-a mai păstrat un dram de minte! Că n-au devenit toți membri ai sectei ”Martorii Gretei”! Franța își schimbă tehnica blindată, mai ales că ea și-a dovedit limitele în intervenția din Mali. Modelul ales este Griffon, un soi de tanc urban, pe roți, 6X6, și poate și varianta și mai grea, cea de 8X8.

Dacă tot le schimbă, un isteț a zis că e cazul să le facă ”prietenoase” cu mediul, drept pentru care se lucrează la o variantă hibrid, care implică și propulsia cu hidrogen! Adică n-ai suficiente lucruri în cutia blindată, care să ardă și să explodeze, în cazul în care este lovit de o încărcătură cumulativă, sau trece peste o mină care depășește limitele de protecție ale blindajului, mai pui în ea și un rezervor de hidrogen!

Așadar vreo trei mii de caricaturi din astea hibride au să salveze natura în Franța! Bine, pa! Sigur carcalacu te face la neuron!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.