In situatii de criza, mai ales in cazul nostru, cu un guvern demis, controlul activitatilor de monitorizare, planificare, transmitere date si comunicare publica se face de o echipa extinsa multidisciplinara.

Cel mai delicat aspect este cum se iau deciziile, iar aici trebuie sa ne bazam pe liderii sistemelor mari: interne, transporturi, sanatate. Din nefericire, acestia sunt novici in astfel de situatii, ba mai mult au o experienta limitata in gestionarea unor crize la nivel national.

Singura noastra speranta este ca mecanismul decizional sa includa consultarea cat mai multor experti si facilitatori de solutii. Nu doar 2-3 care si recircula ideile intre ei, ci echipe distincte compuse din experti angrenati in rezolvarea conflictelor si conectati la resurse externe de cunoastere.

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.