Scriam, nu o dată, că partidele s-au dezideologizat, și au devenit unidimensionale: instrumente pentru cucerirea și exercitarea puterii. Constat că, acum, nici măcar dimensiunea asta n-o mai au: nici nu luptă pentru putere, și cu atât mai mult n-o mai exercită! Au fost capturate de  grupuri private de interese, care le folosesc drept paravan pentru jocurile lor de putere, singurele care contează.

De asta trebuie distrusă orice infrastructură a democrației, de asta trebuie să poată fi manipulat votul, de asta trebuie eliminați politicienii mai colțoși, cu personalitate, de asta trebuie construită societatea suspiciunii generalizate.

O astfel de societate nu are cum funcționa optim, dar nici măcar satisfăcător. Societățile au interese generale, care trec dincolo de cele ale unui grup sau altul. În România lucrurile stau invers: contează doar interesele unuia sau altuia dintre grupurile de interese. Iar acum, când se redistribuie puterea și la nivelul superior, vezi UE, încăierarea dintre ele a ajuns la cote absurde. Și nu se vor liniști prea curând…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.