„Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acţiuni remediale”. – ministrul educatiei Sorin Campeanu

Nu stim cati sunt in realitate, dar statistic aproape 300 de mii de elevi din invatamantul preuniversitar nu au facut deloc scoala pentru ca n au avut acces la internet.

Tineti minte cand eram asigurati ca nu exista probleme?

Ca vor primi tablete toti cei care au nevoie de dispozitive de comunicare online? Ei bine, nu e adevarat. Dar asa cum suntem obinsuiti, la vremea cand adevarul nu este convenabil cine critica sau atrage atentia este acuzat ca le cauta nod in papura decidentilor nationali.

Acum, insa, gunoiul nu mai poate fi ascuns sub pres.

Urmeaza, totusi, ca Romania educata sa deconteze incapacitatea de adaptare la schimbare a sistemului educational.

Ganditi va ca acesti copii au un minus in pregatire de un an. Si perspectiva este nefasta si pentru celelalte generatii care nu si-au putut insusi achizitiile cognitive la nivelul asteptat. Pe de alta parte, multi directori de scoala si-au pierdut pozitiile in urma incetarii mandatelor lor. Desi sunt cateva mii in aceasta situatie, am vazut in unele locuri scandaluri si proteste. Acolo unde forta sau influenta politicului depasesc cu mult competenta managerului. Ca si in alte domenii, statul prefera sa perpetueze o stare de dependenta a directorului de scoala de factorul politic. Cand aici era usor sa-i evaluezi performantele prin prisma modului cum a reusit sa organizeze invatamantul online, sa asigure resursele educationale si sa se ingrijeasca de calitatea predarii.

Dar noi continuam sa ne uitam la alte criterii care n-au legatura cu performantele individuale.

De Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.