A fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva noul Renault Clio 5, pe platforma CMF-B. Din 2020 și Logan, și Sandero, vor fi construite pe această platformă, e drept, simplificată, adică mai ieftină. Vestea este importantă din alt motiv: noua platformă permite ”electrificarea” lui Clio 5. Asta înseamnă că Renault vrea să facă și Dacii electrice. Decizia va fi luată în următorii cinci ani, pentru că, zice un responsabil al Renault, o Dacia electrică la 27.000 de euro n-ar avea sens.

Problema este că limitele draconice de emisii de CO2, impuse de Bruxelles, obligă firma să facă un efort și pentru Dacia. Probabil că va fi o schemă de genul: ”mașina ta, bateriile noastre” Adică o mașină pe la 12.000-15.000 de euro, plus o chirie lunară(dolofană!) pentru baterii. Să vedem dacă românii vor aprecia trecerea la vehicule electrice.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.