Responsabilitatea față de  cei ce te înconjoară te obligă să stai departe. De tine și de ei. Ce valori comune vom avea când a fi împreună înseamnă a fi însingurați. Sau ce alte valori ne vor călăuzi într-o societate complet dezarticulată? Fără puncte cardinale. 

 Ne amăgim că vom supraviețui și că totul va fi bine. Poate vom supraviețui. Dar cât de bine va fi? Sau ce bine va fi?  Iluzia binelui este doar un pretext de a amâna ceea ce trebuie să fie. Și nu o să fie deloc bine. Chiar dacă așa ne vor amăgi.  Realitatea nu are scrupule. Rațiunea libertății nu mai are nici un sens.  Vom învață ce avem voie și ce nu să facem.  Progresiv. Pentru că așa arată noul bine. Și trebuie să ne fie bine, nu?

 Vom rătăci prin amintirea unei lumi ce altădată avea suflet. Într-un prezent aseptic ne vom uita unii pe alții. Fără să știm de ce. Libertatea începe să fie virtuală într-o lume în care apropierea socială a devenit un risc.  

de Andrei Slavuteanu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.