Sa vedem cum loveste impostura cand nimeni nu i se impotriveste. S-a oripilat o parte a societatii de succesul fulminant in randul elevilor al lui Alexandru Cumpanasu, o fosta glorie media, intens cultivata de politicieni si inalte figuri ale establishmentului autohton.

Vedeti, el n-a facut altceva decat sa speculeze abil trecutul sau. In care oameni cu demnitati si resurse l-au asezat solemn in poza unui luptator glorios in reconstructia societatii. N-a aparut din senin, n-a produs vreo emulatie intelectuala si nici n-a realizat vreo opera magistrala. A fost un speculant versatil pe o scena care i-a oferit fara oprelisti un megafon.

Scoli, valori sau abilitati nu i-au fost cerute. Ba, din contra, i-au fost adaugate fara merit. Putea fi altul, dar el avea tipologia acelui hibrid uman intens promovat in randul multimilor. Ce vedem acum este doar varful unui aisberg. Unul dintre exponentii acestui star sistem bine insurubat in constiinta unei categorii de public infantil a devenit incomod. Dupa ce s-a intovarasit cu somitati academice si cu demnitari inalti, acum si-a gasit o nisa fertila prin aburirea tineretului debusolat. Dar ce au pazit statul, institutiile sale educative, ca sa nu mai vorbim de cele de protectie? De ce au asistat pasiv la construirea unui piedestal al eroului guraliv care-i instiga la revolte sau iubiri adolescentine pe minori? Nu ne va raspunde nimeni. Cum nici in cazul altor „modele” ca Selly, Dani Mocanu, Dorian Popa ”Hatz”, de care probabil ca n-ati auzit. Ei sunt regii internetului, la ei se uita milioane de romani si despre ei si alti influenceri vorbeste tineretul nostru pierdut.    

De Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.