Foarte bună luare de poziție.

Guvernul, prin vocea vicepremierului Raluca Turcan (PNL, ex-PDL), anunță sprijin pentru industria marilor festivaluri din România.

Toate bune și frumoase, dar cultura independentă moare. Din aprilie până în prezent, Guvernul a ajutat corporații, bănci etc., cu ignorarea artiștilor independenți. Mulți sunt organizați juridic sub formă de SRL fără angajați, care să le permită desfășurarea în legalitate a activității.

E ok ca autoritățile să prioritizeze, dar aici clar nu există vreun plan, Guvernul acționează reactiv, nu proactiv.

Având în vedere banii cu care se aruncă în campania electorală, de exemplu, imaginați-vă că o fărâmă din ei ar ajunge la categorii socio-profesionale care chiar au nevoie de un boost financiar cât de mic într-un context economic extrem de dificil.

Executivul poate dovedi că nu e doar Guvernul corporațiilor, băncilor și marilor festivaluri, ci al cetățenilor în integralitatea lor. Proastă guvernare? Poftiți, avem pe stoc.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.