Azi ne am asezat pe o directie. Vom face acest film.

Documentarul despre trei tipi care traverseaza SUA dar nu pe Route66 si nu prin metropole.

Nu prin New York sau Las Vegas. Fara Times Square, fara muntele Rushmore, fara Hollywood Hill. Fara Colorado Canion. Nope.

Ci prin Real America. Prin Arkansass, Missouri, Alabama, Louisiana. Prin comunitatile mici, prin parcurile de rulote, prin motelurile care n-au vazut turisti niciodata. Prin sectele obscure de neo-protestanti; prin rezervatiile de amerindieni, pe langa interstates, pe drumurile neumblate, prin America profunda si absurda de multe ori pentru noi europenii. Prin benzinariile cu geamuri bulletproof si prin restaurantele vagon de pe marginea drumurilor, alea in care si fac veacul camionagii, degeneratii, renegatii, palmasii, politistii, chelneritele, infractorii. Prin liceele de provincie si prin targuri, prin ghetouri. Printre mormoni si nebuni, negrii si portoricani, rednecksi, ciudati, hipioti, exaltati, homelessi, prin pustiul nesfarsit, arid si vulgar din care natiunea asta isi trage seva. Si vigoarea.

Prin America simpla, ignoranta, libera, feudala, stupida, izolata, majestuoasa, saraca, infama, murdara, puternica pe care nu o integem deloc. Dar absolut deloc.

Iar tonul va fi cel pe care BBC, sau si mai precis francezii il folosesc pentru documentarele din Africa. Uimire, fascinatie, teama, incordare si liniste… Atunci cand lasi imaginile sa.vorbeasca.

La fel ca atunci cand veneau ei la noi sa ne filmeze orfelinatele si romii.

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.