Braiconf nu este un trend-setter, doar se adaptează mai repede decât alții la realități pe care mulți „manageri” și „pariori industriali (pe banii altora)” le văd și se întorc la 180°.

Cumpărăturile se fac on-line. O marcă premium din textile va vrea magazin de reprezentare pe bulevardul principal și investiții masive în digitalizarea pieței.

Sunt încă uimit de H&M și ZARA care au toate mijloacele să migreze pe on-line cu reprezentare fizică azi.

Da, recunosc, vreau să cumpăr haine pe care le ating. Dar nu vreau să stau la o coadă cu 30 de tembeli ca mine să așteptăm să se descurce un tinerel cu un retur vreo oră. Nu pentru că-i pandemie ci doar pentru că aglomerația îmi provoacă anxietate, indiferent câte portofele și șosete îmi pui tu în drumul spre casă.

Experiența din magazin poate fi una banală, pentru că AM DEJA CASA VOASTRĂ DE ÎNCASĂRI ÎN BUZUNAR! Self check-out prin aplicația pe care deja o folosesc pe telefon și desk-uri la care pot scoate tag-ul de securitate când se confirmă tranzacția. E atât de simplu să eficientizăm magazinele, chiar atât de simplu: 0 investment (cuantificat în economia produsă prin reducerea posturilor).

Da, eliminăm aproape în totalitate entry-level jobs în comerț dar oricum se elimină necesitatea experienței tinerilor la casierie pentru că se digitalizează acest segment gradual. Poate le găsim alt rol?

Totuși încă nu pot înțelege necesitatea sistemelor paralele de logistică și CRM pentru fizic vs on-line, considerând economiile scalabile alegând migrația către un sistem mai convenabil dintre cele două.

Cutume împământenite? „Technological fatigue” la nivel de upper management? Orbire temporară datorată încărcării de posibilități? Bad management? Ce e mall-ul astăzi dacă nu-i modelul social perfect mulat pe pandemie? Filtrează oarecum optim la intrare potențialul de contagiune și generează un ambient propice pentru diverse interacțiuni ce nu țin de cumpărături, în mod obligatoriu.

Poate ne gândim și la nevoile clientului, nu doar cele ale corporației. Discuția este mult mai amplă și necesită consens … mai degrabă participarea industriei.

de Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.