24.5 C
București
vineri, iulie 30, 2021

Platoasul e specialitatea casei.

O sa-mi fac un deserviciu…

Nu esti misogin daca te mai uiti dupa cate un cur pe strada. Si nici pradator – cum e cuvantu’ asta, manca-ti-as… Esti maxim nitel bou, dar cu asta majoritatea barbatilor sunt impacati deja. Ba chiar si femeile. Nu esti misogin nici daca o detesti pe colega care si pune tatele pe biroul sefului vaitandu se de cat de mult a muncit. Sau care si a castigat pozitia cu forma exagerat de expresiva a gurii. Esti misogin daca presupui asta de dinainte, dar ai voie sa constati in sedinte ca tupeul si rimelul ii sunt invers proportionale cu stiinta. Sau cu gramatica. Pentru ca exista si pradatoare – din nou, cum e cuvantul asta…, iar in multe industrii isi covarsesc omologii masculini. De departe.

Deja cam multe generalizari despre masculii meschini, agresivi si afemeiati. Mii de like-uri pe povesti lacrimogene despre cum i-au shareuit saracei poza cu ea dezbracata. Curios, poate doar daca ai facut liceul la Tandarei si ai schimbat dick picks cu cel mai „muschii mei minte nu are” din clasa sa fi trecut prin asa necaz, dar nici macar n-o sa risc sa te suspectez ca-ti cam place asta. Sa zicem ca a fost o intamplare, dar totusi nu e toata specia noastra de vina. Si nici la fel. Nu stam toti cu maieul (urasc „maioul”) transpirat, ragaind a Neumarkt in timp ce te desali tu spalandu-mi chilotii in lighean, mie de la mama incoace nu-mi i-a mai spalat nimeni. Si pana si ea facea niste mofturi. Ca cica tre sa ma-nvat… Noroc c-a aparut Whirpool. Poate ai facut niste alegeri gresite. O sa te surprind, dar si noi facem. Nu chiar toate femeile sunt minunile din vietile noastre. Dar asa ne place noua, s-o dam din cola-n fanta, sa facem un ‘platoas’ cu de toate din toti barbatii galaxiei, acum e momentul, so pe ei…

Pradatorilor…

Platoasul e specialitatea casei. La fel si ipocrizia. Inca putini si suntem toti fratii lu’ nea Caracal si deja de aici incep sa simt agresivitatea. E atat de hilara uniformizarea „barbatilor” si atat de raspandita in aftermath-ul acestei nenorociri care contine un psihopat si niste sectoristi comunali, incat te intrebi sincer de ce sa te mai miri cand afli ca iesi in strada platit de Soros. Oricat de aberanta ar fi, generalizarea a devenit mecanismul primordial al discursului public. Frustrari individuale, traume personale regretabile, lipsa de atentie suficienta, toate se topesc reconfortant in procese natangi de culpabilizare colectiva.

Exact cum sunt toate formele de extremism.

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.