Pentru a înțelege mai bine natura timpului, am reprezentat grafic o ipoteză care încearcă să explice acest fenomen. În schiță, am considerat că mișcarea obiectelor prin timp are drept cauză existența unei diferențe de potențial la nivelul continuumului cvadri-dimensional. Sub acțiunea unei forțe speciale, apărută ca o consecință a acestui gradient, materia se deplasează într-o direcție prestabilită. Partea interesantă e că toate celelalte forțe pe care le cunoaștem din fizică acționează doar în plan vertical, conform desenului, deci perpendicular pe direcția misterioasei forțe de care vorbeam.
Problema care se ridică e cine a construit această instalație și dacă ea funcționează la nivelul întregului cosmos sau doar local, în sistemul nostru solar, de pildă. Opinia mea e că avem de-a face cu un fenomen artificial, creat de ființe extraterestre foarte avansate tehnologic, care ne țin captivi și ne studiază comportamentul.
De când se întâmplă asta? Greu de stabilit. Însuși intervalul pe care noi îl apreciem a fi poate de ordinul milioanelor de ani depinde de viteza mișcării materiei în interiorul giganticei instalații. E perfect posibil ca acești ET să varieze diferența de potențial dintre cei doi electrozi iar atunci materia se va mișca mai repede sau mai încet. Pentru a măsura acestă variație am introdus o a doua dimensiune a timpului, perpendiculară pe planul ecranului sau al hârtiei, aceasta fiind „zona” în care se ascund acele ființe ciudate. Desigur că ET pot manevra instalația după bunul plac, o pot opri sau inversa potențialul, totuși nu cred că s-a întâmplat așa ceva până acum, întrucât există interesul din partea lor de a nu produce perturbări majore civilizației pe care o studiază.
Așadar, materia pe care o cunoaștem are în imagine o formă de pizza văzută din lateral, adică e aproape plată. Grosimea ei echivalează cu durata pe care o atribuim prezentului, care variază, în funcție de surse, de la 1 minut la 5 minute, 25 de minute, 1 oră până la maxim 24 de ore. Faptul că în Biblie sau alte cărți sacre nu se pomenește nimic despre natura timpului arată că acesta e un mare secret pe care cei care ne supraveghează încearcă să-l ascundă, pentru a nu ne da idei de a scăpa din „cușcă”. Totuși, aș menționa cele două episoade din Vechiul Testament care descriu minunile din timpul lui Iosua (oprirea soarelui și a lunii), respectiv din timpul profetului Ezechia (întoarcerea umbrei pe cadranul solar al lui Ahaz). În aceste cazuri, se pare că s-au folosit instalații de dimensiuni mai mici, pentru a încetini curentul temporal în anumite zone, a-l opri sau chiar a-l inversa.
Mai trebuie făcută precizarea că ființele ET trăiesc, cel mai probabil, în afara curentului de materie și a câmpului de forțe special de care am vorbit, fiind nemuritoare, datorită inexistenței entropiei, acolo nimic nu se degradează iar orice stricăciune apărută se poate remedia prin tehnologii avansate la care noi deocamdată nici nu visăm.
de Gilly Graur

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.