26.4 C
București
vineri, mai 27, 2022

OFERTĂ SPECIALĂ PENTRU SPECIALI

O noua incercare a statului prin care se evita fondul problemei este in plina desfasurare.

Ministerul Muncii propune ca solutie la cumulul pensiei cu salariul cresterea benevola a varstei de pensionare. Ridicarea acesteia la 70 de ani ar oferi celor interesati optiunea mentinerii in activitate si dupa 65 de ani. Dar, cum spuneam, fondul problemei este cu totul altul. 35 de mii de bugetari au venituri cumulate din pensie si salariu. Din acestia, o parte consistenta detine functii excesiv de bine remunerate ca angajati seniori, de conducere sau de reprezentare in organizatii publice. In plus, cei mai multi sunt beneficiarii unor legi speciale prin care au iesit la pensie la varste foarte mici. De fapt, ei parasesc pentru scurt timp job-ul de la stat, devin pensionari in plina forta si revin ca salariati in pozitii de senioritate. Din acest motiv, si pentru ca toate exceptiile prevazute in proiectul Ministerului protejeaza exact astfel de persoane, utilitatea sa este efemera si contraproductiva.

Reactia negativa a societatii era legata de permisivitatea sistemului public care ii reangajeaza pe fostii salariati deveniti pensionari la varste foarte scazute (multi nici nu fac stagiul minim de contributivitate). Chiar daca legile speciale au fost facute tocmai pentru acest tip de recompense, noua incercare legislativa ar fi trebuit sa gaseasca solutii la aceste nemultumiri si nu doar sa lase impresia ca s a gasit o rezolvare. 

In schimb, poate se uita cineva cu atentie la salariile bugetarilor. Mereu am avut guvernari care au considerat ca acestea sunt prea mari si ca veniturile din mediul privat prea mici. Pe ce loc se află România în UE în ceea ce privește costul salarial? Iata o statistica oficiala europeana cu privire la raportul productivitatea muncii/salarii în sectorul privat:

Avem 70% productivitate orara a muncii raportat la paritatea puterii de cumpărare. Suntem a 16-a economie a UE ca productivitate și a 26-a ca salariu. Avem cel mai mare ecart dintre productivitate si cost salarial din UE, dar cea mai mare productivitate ajustata la salariu din UE!

Adica, un angajat roman are o productivitate de 2,52 euro pe ora la un cost de 1 euro pe ora, fata de media UE de 1,75 euro / oră la un cost de 1 euro/oră. Tradus altfel, un roman din mediul privat platit cu 1 euro aduce valoare firmei de 2,52 euro, adica de 2,5 ori mai mult. Concluzia este intuitiva: in loc sa scadem salariile bugetarilor, ar trebui sa vedem de ce sunt asa de mici veniturilor angajatilor din privat. Iar guvernul liberal ar putea sa se preocupe natural de acest aspect daca pretuieste initiativa privata si mai putin sectorul public.

(Date Eurostat 2019 – Sectorul de business al economiei, fara sectorul bugetar și fără agricultură)

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.