Pentru că USR se preocupă de rezolvarea problemelor esențiale ale cetățenilor români, uite oferta cu care vine partidul în anul electoral 2019: Pușcărie Pentru Toți – pedeapsă de până la 10 ani de închisoare pentru promovarea ideilor comuniste.

USR vrea legea asta „pentru prevenirea instaurării regimului dictatorial comunist” de parcă e 1940, am terminat cu dictatura regală fascistă și ne pregătim de aia antonesciană fascistă. Desigur că USR pare total ok cu ideile, doctrina, organizațiile, saluturile și simbolurile fasciste/naziste sau cu negarea Holocaustului, pe principiul „doar extrema stângă e rea”. Cel puțin asta reiese din propunerea legislativă, care nu menționează extrema dreaptă.

Pentru USR, probabil că „egalitate”, inclusiv egalitatea de șanse, e un concept eminamente comunist, schema de impozitare progresivă e direct stalinistă, iar diferențele astronomice între salarii/pensii ale unor categorii sociale care duc la dezechilibre majore în societate sunt ok. Combaterea încălcării drepturilor fundamentale ale omului nu pare a fi o preocupare a USR. Liviu Mihaiu zice foarte bine, USR e un partid care până acum a venit doar cu propuneri de interzicere (inclusiv a decibelilor produși de aspiratoare), aproape nimic constructiv sau care să aducă beneficii reale societății. „Oameni noi în politică”.

Spor la vot!

Edit: da, e cunoscut că există o lege pentru interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii .
Contrar argumentației unor membri USR, legea propusă de USR e mai drastică și cuprinde mult mai multe elemente, unele excesive, deci nu prea vine ca o „contrapondere” la legea contra fascismului, Partidul Comunist fiind deja scos în afara legii din 1990, de exemplu.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.