Nu-mi place mie sa dau stiri dar se pare ca e importanta. Iata explicatia plauzibila pentru aparitia virusului. Si despre ce sunt de fapt pietele de animale vii in China. Nu doar vii dar mai ales salbatice.

Imensa majoritatate a chinezilor nu serveste serpi si lilieci la breakfqst. Asta e un fapt. Pietele de animale salbatice vii sunt o mostenire degenerata a foametei rezultata din Revolutia Culturala a lui Mao. A fost una dintre masurile pe care statul chinez le a produs pentru combaterea ei. Animalele salbatice au devenit legal surse de hrana si mai apoi, fireste, produse comercializabile. The real trick sta insa in minunata – intotdeauna – combinatie specifica celebrului „un stat, doua sisteme”. Comunismul a generat problema, capitalismul a monetizat-o. Desi ar fi trebuit sa dispara o data cu lichidarea cauzei, pietele de animale salbatice sunt astazi, in realitate, destinate exclusiv segmentului super-premium. Prin marketing si lobby au aparut atributele fantasmagorice ale consumului – sunt afrodisiace, regeneratoare, te leaga cu natura, cu Shiva, puterea tigrului, vitalitatea vietii, din  astea. Asa a ajuns portia de caine 200 de euro in restaurantele din Singapore sau Honk Kong, adica not for working class. Ce se vinde in mainland of China este produs in ferme, o evolutie economica previzibila la asemnea preturi, nu e ce aduna amaratii de prin pesteri, chiar daca unii mai fac asta – de unde si filmuletele ingrozitoare cu animale chinuite. Nu ca la ferme le-ar trata ca la 5 stele… La cati bani ajunge sarpele, aproape ca e de inteles. Statutul legal al acestor ferme este la fel de ambiguu, profiturile sunt mari, lobby-ul functioneaza intensiv asupra tovarasilor de la Beijing. In mai multe randuri au fost interzise dar s-a revenit..

Adevarata cauza a fost insa manipularea marfii. Pentru ca nu poti sa vinzi costita de liliac in ambalaje septice – si-ar pierde valoarea cosmologic-yoghino-refertilizanta, custile cu animale vii expuse in astfel de piete sunt claie peste gramada. The shit este sa-ti pastreze seva clocotind inca de viata cand iti sfarteca pe loc creatura. La asta se excita masiv, pana la squirting spontan, doamnele din inalta societate, atentie, nu neaparat chinezoaicele. De aici si pretul. Custile, puse una peste alta, amesteca intre specii zoaiele de saliva, excremente, sange si alte urdori, deja cunoscutele tulpini aviare, porcine, sau te miri care, ajung in contact si se pun pe experimentat diverse combinatii. Probabilitatea ca astfel de mutatii sa se produca in natura exista in continuare dar, evident, la o rata infinit mai mica.

Cam asta pare sa fie marea conspiratie. Si cred intens ca este mult mai sinistra in aleatorul ei venit pe fondul lacomiei si snobismului atat de specific noua, decat orice extraterestru care asteapta plictisit in mothership sa ne curatam toti ca sa poata sa exploateze apa chioara de pe Terra.

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.