Nu criza sanitară, și nici cea economică, vor duce de râpă România. Criza administrativă ne va arunca în infern! Va fi dezastru!

Uitați-vă doar la inepțiile scrise de cei de la Ministerul Educației. Sau la instrucțiunile pentru deschiderea cârciumilor. La neputința de a face niște licitații. La deprofesionalizarea funcționarilor publici, pe care niște niște unii cred că o vor compensa cu ”digitalizarea” statului.

Digitalizarea este semn de disperare. Nu rezolvă nimic, pentru că nu știe nimeni ce anume trebuie digitalizat, câtă vreme nimeni n-a scris noile reguli de funcționare ale administrațiilor centrală și locale.

Nu ai cum digitaliza un stat care este în Evul Mediu! Pentru criza administrativă nu există soluție. Pentru că nici digitalizarea, nici opusul ei, înăsprirea birocrației, nu sunt soluții. Sunt doar frecții cu Diana la piciorul de lemn.

Un stat este mult mai complex, și relația cetățeanului cu el nu se rezumă la plata on line a unor taxe și impozite. Dar de ce să discutăm despre astea? De fapt întrebarea corectă ar fi ”cine să discute astea?”

PS: dacă nu mă credeți, uitați-vă la primele ecouri ale instalării administrațiilor ”ecologiste” în Franța, după alegerile locale. Chichirău la cub! N. Dan plus Barna egal excelență!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.