Rușii de la Lada au înregistrat la OSIM ul lor identitatea vizuală a noului model Lada 4X4 Vision, care va înlocui Niva. Nu sunt mari diferențe față de modelul concept, prezentat în august anul trecut la Salonul Auto de la Moscova. Anumite linii au fost simplificate, evident, din motive tehnologice, pentru că un concept se fabrică (aproape) manual, un autoturism de serie implică automatizare, deci simplificări, pentru accesul roboților, dar și pentru cel al muncitorilor.

Nu discutăm acum estetica modelului. Supărarea mea este legată de lipsa de interes pentru aducerea la zi a vechilor modele de Aro: 461 și 244. Nu cred că nu am găsi investitori, și cu atât mai puțin designeri, pentru a relansa o producție de serie mică. Marca ARO este cunoscută. S-ar găsi o piață. Motoare se găsesc pe toate drumurile. Cutii de viteze, la fel. Suspensii, frâne, la fel. Contează ideea de design. Ea face diferența. Și, evident, pasiunea pentru autoturisme, care nu se rezumă la ”să-mi cumpăr BMW ul cel mai tare!” Suntem indolenți, și aroganți. Noi suntem deștepți, ăilalți sunt proști. Ei bine, se vede cum suntem…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.