Huawei a lansat propriul sistem de operare pentru telefoane, calculatoare și obiecte inteligente. Era de așteptat. Cum remarca FT, the Chinese telecoms company says it wants to have options if its access to Western technology is cut off.

Vin și reamintesc un lucru: ca să copiezi, trebuie să te ducă mintea, și să ai specialiști, muncitori și ingineri, care să înțeleagă ce copiază. Am tot râs de ei și de ruși, că sunt doar niște hoți ordinari, care copiază fără jenă creatorul occident. Ei bine, greșit! Dacă și rușii, și chinezii, sau oarece dificultăți în anumite domenii(vezi motoarele de avion cu factor mare de diluție, dar nu sunt singurii), în domeniul softului lucrurile se schimbă radical. Pentru că au de unde recruta persoane talentate și școlite. Iar sistemele lor de educație sunt printre cele mai puternice din lume!

În loc să facem mișto de chinezi, ar fi cazul să ne îngrijoreze incapacitatea noastră de a mai face oarece, în orice domeniu. Nici să copiem nu mai suntem capabili. Dar avem o coadă pe sus, mamă-mamă!

de Constantin Gheorghe

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.