Valoarea stadioanelor construite aiurea în ultimii ani depășește ușor miliardul de euro. Stau goale, nu doar în pandemie. Fotbalul românesc este mort! Nu mai are bază de recrutare a jucătorilor, antrenorii sunt tot mai puțini și mai proști, corupția din campionat a alungat spectatorii, DNA a zburătăcit cea mai mare parte a finanțatorilor.

Sigur, construcția de stadioane faraonice într-o țară care are alte priorități este doar o acțiune de ”prestigiu” tembel, ce are în spate câștigul constructorilor, și atât. Sportul școlar practic nu e finanțat. În școală sportul e pe cale de dispariție. Pe domeniul public copiii nu au unde face sport. Doar o mână de copii de bani gata au acces la baze sportive private și la antrenori. Doar că ăștia preferă alte ”sporturi”. Sportul la sate a dispărut, practic. Am râs noi de ”Daciadă”, dar a dat sportului suficient material, din care să iasă campioni.

Așa că ne consolidăm renumele de campioni ai formelor fără fond.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.