Există teorii cu tentă științifică ce susțin că, în timpul visului, mintea pătrunde într-o realitate paralelă, guvernată de legi proprii, unde spiritul uman are o viață distinctă și realizează acțiuni care se întrerup și apoi se reiau periodic. Acolo nu există inerție, gravitație și nici entropie, totuși cauzalitatea se păstrează.
Ca o opinie personală, eu cred că acea stare de conștiență modificată (crepusculară) e de fapt modul în care subconștientul percepe lumea înconjurătoare și e foarte posibil ca plantele sau animalele inferioare să aibă senzații asemănătoare.
Consider că, pentru descrierea acestei realități speciale e nevoie de utilizarea numerelor complexe de forma a+bi (în lumea noastră reală partea imaginară fiind egală cu zero).
de Gilly Graur

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.