În ton cu moda petrecerilor Nostalgia sau Dirty Disco, Mașina Timpului (episodul 9) revine la fix să dăm o tură prin Bucureștiul anilor ’90, cu mai puțină muzică dar cu mai multe poze tari de atunci!

» Miercuri, 4 decembrie, la unteatru, explorăm un deceniu recent pe care aproape cu toții l-am prins, dar poate n-am observat cum s-a schimbat orașul, tocmai ieșit dintr-un regim totalitar care îl distrusese în anii ’80, dar totuși un oraș în tranziție spre a deveni o capitală europeană în prag de mileniu III.

» Afectat de evenimentele din 1989, Bucureștiul a primit o lovitură și la mineriadele din 1990. Centrul civic, proiect măreț al vechiului regim, lăsase coloși de beton care au înghețat neterminați într-un decor postapocaliptic. Bucureștiul anilor ’90 părea distopian mai ales în fostul cartier evreiesc, demolat în grabă cu doar câțiva ani mai devreme. În același timp, piața liberă își făcea simțită prezența, iar comerțul lua direcții cu care oamenii nu erau obișnuiți. Mergem pe maidane, terenuri virane, până-n centru și-n alte locuri să descoperim o etapă-tampon a Bucureștiului pe care o trecem cu vederea de obicei, pentru că încă-i prea recentă.

————————————-

Suport voluntar: 25 lei

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul: T H E N O W . trecutul la prezent
Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/thenow.ro
instagram.com/unteatru

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile sunt limitate și se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.