”Cred că am eșuat. Avem foarte mulți morți și asta este groaznic. Poporul suedez a suferit enorm în aceste condiții dificile. Gândiți-vă numai la familiile care nu au putut să-și ia rămas bun de la rudele lor care au murit”. Regele Carl Gustaf XVI al Suediei

Tara nordica, admirata pentru modul in care a gestionat efectele pandemiei, are 370.000 de cazuri de coronavirus si peste 8000 de decese. Noi avem 600.000 si aproape 15.000 de decese. Si ne laudam cat de eficienti am fost in ingradirea pandemiei. Suntem de acord ca nu avem o capacitate de reactie eficienta. Nu ne asteptam sa fim Australia, Coreea de Sud sau alte state europene care n-au fost coplesite de infectii. Dar, dupa cum vedeti, conducatorii altor state democratice isi recunosc erorile si chiar isi cer scuze pentru greseli. In Romania, politicienii au un orgoliu nejustificat si o permanenta frica de asumare. Pentru ca asa ne-am complacut de la Revolutie incoace.

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.