Nu aveam așteptări de la guvernanți și de la cei responsabili de sistemul medical local din Piatra Neamț, dar, așa, ca idee, faptul că până la ora asta doar managerul interimar al spitalului din Piatra Neamț și-a anunțat demisia, indică asumare politică zero la nivel central înalt, tupeu și dispreț maxim față de memoria celor 10 morți, supraviețuitori și familiile acestora. Mai revoltă pe cineva?

Președintele Iohannis nu mai cere demisia Guvernului, așa cum a făcut după incendiul de la #Colectiv din 2015, ci zice că e nevoie de reformarea sistemului medical. Eventual sub aceeași guvernare superbă PNL, după ce rezultă un Parlament docil, dominat/controlat de PNL în urma alegerilor din 6 decembrie, pe care președintele, premierul și toate partidele insistă la unison să le țină, în plin val 2 al pandemiei de #coronavirus.

Marcel Ciolacu, președinte PSD, confirmă blatul cu Puterea/Iohannis și nu cere demisia Guvernului, adică fix ce ar face Opoziția în orice democrație funcțională. PSD nu face Opoziție pe bune, ci se complace în rolul de complice umil. Thanks, Ciolacu, very cool 👍

Nelu Tătaru (PNL), ministrul Sănătății, a zis că nu pleacă de pe post și că toată societatea românească e de vină pentru tragedia de la Piatra Neamț. Neloo pls.

Premierul Ludovic Orban (PNL) o dă pe tehnicalități și promite că va face aia, va face asta, e felicitat de ambasadorul SUA pentru „răspunsul prompt, profesionist și deplin” în gestionarea crizei de după incendiu. Nici vorbă de demisie, pentru că asumarea politică e atributul oamenilor cu gândire proprie, nu al anexelor caricaturale.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), e încă în funcție, cu sprijin politic full, după ce în seara tragediei se răstea la presă pentru că-i punea întrebări apoi se chinuia să facă față situației, fără prea mare succes.

În seara incendiului, un flashmob la sediul MAI din capitală a afișat un banner cu sloganul „Respectați recomandările oficiale …și ardem cu toții în spitale”. Aseară, în Piața Victoriei, câțiva oameni au aprins lumânări în memoria victimelor și și-au exprimat dezacordul față de gestionarea slabă a situației de către autorități. Cam ăsta e răspunsul societății (uneori civile). Cam diferit de protestele masive din 2015, când tot niște oameni arseseră din cauza impotenței statului și sistemului de a le proteja viața. Dubla măsură, acest fatalism revoltător. Mergeți la vot, respectați măsurile sanitare și totul va fi.

de Raiden

Credit foto-Mihai Trofin

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.