Miștoul pe care-l face (absolut gratuit!) Badea, a legat de religie, mă obligă să întreb: mai joacă vreun rol religia în societate, și dacă da, care e acest rol? Tot circul legat de ritualurile Bisericii vine dintr-o profundă necunoaștere a pomenitei religii, dintr-o superficială legătură cu Biserica. Cum românii n-au avut nicio treabă cu ”marxismul” sau cu ”comunismul”, așa n-au avut și n-au nicio treabă cu credința, iar ritualurile au ajuns niște caricaturi. Cum caricaturi erau manifestările de ”masă” din comunism, sau cultul personalității.

Este și asta o sursă a lipsei de solidaritate, socială și națională. Nu știu dacă religia trebuie să mai fie, acum, o componentă a identității, dar ce punem în loc? Eu doar întreb. Pentru că religia a ajuns și ea să ne încaiere, în loc să ne unească…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.