Le Monde tocmai a publicat asta. ”L’avionneur européen souhaite supprimer 11 % de ses effectifs dans le monde d’ici à l’été prochain, afin de « redimensionner son activité dans l’aviation commerciale » en raison de la crise due au coronavirus.”

Deci Airbus va da afară, în întrega lume, 15.000 de oameni, din care 5.000 doar în Franța. Dar întreaga Europă va fi sinistrată, pentru că au facilități de producție în Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, chiar și pe la noi. Probabil China nu va fi lovită atât de dur.

Ideea este că Boeing n-a terminat cu belelele, deși ieri ar fi trebuit să facă primul zbor de încercare cu B 737 MAX, după ce a rescris tot softul și l-a rulat în simulator. A pierdut până acum circa 700 de comenzi ferme. Nici Airbus nu se simte tocmai bine, a redus cadența a doua oară în nici două luni. Furnizorii de motoare și de avionică, subcontractorii, etc. dau afară pe capete. Companiile aeriene, la fel.

Doar la noi marea problemă o reprezintă deschiderea restaurantelor și bodegilor. Asta în condițiile în care investițiile străine sunt în picaj, iar prin industria auto locală bate vânt de panică…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.