Panoul din lemn compozit sau WPC, dupa cum este recunoscut cel mai usor pe piata de profil, este un produs relativ nou in Romania insa, a inceput sa se popularizeze din ce in ce mai mult in amenajarile exterioare. Din ce in ce mai multi proprietari de case, centre comerciale, restaurante, terase, etc. aleg aceasta solutie pentru realizarea amenajarilor exterioare. Insa, nu doar pardoselile pot sa fie fabricate din lemn compozit ci si mobilierul urban, garduri, pergole, chioscuri, casute de gradina, terase, piscine, pontoane. 

Desi materialul pare sa fie ceva foarte nou, trebuie sa stii despre WPC ca acesta este un material ce dateaza inca din anul 1976, cand a fost inventat in Japonia. WPC-ul este un lemn plastifiat in compozitia caruia intra faina de lemn (peste 50%) si granule din deseuri de mase plastice. Amestecul este stabilizat impotriva radiatiilor UV, mucegaiului si insectelor. 

Este un material care poate sa schimbe foarte mult aspectul design-ului exterior ales oferind posibilitatea de a te bucura de frumusetea lemnului dar si de rezistenta impresionanta in timp. In continuare, vom raspunde la cele mai frecvente intrebari pe care ni le-au adresat clientii nostri:

De ce merita sa folosesti lemn compozit pentru amenajarile exterioare? 

Una dintre cele mai mari avantaje oferite de lemnul compozit este acela ca are o rezistenta superioara in comparatie cu alte tipuri de materiale. Are aspectul lemnului natural, nu se fisureaza, nu se aschiaza, este antiderapant chiar si in conditii de umezeala, este hidrofob si 100% ecologic. In comparatie cu lemnul natural, are o rezistenta sporita la indoire, rezista la umiditate, raze UV, diferente de temperatura, mucegai, insecte, nu emite gaze toxice, nu este periculos pentru mediu. WPC-ul este un material 100% reciclabil si poate sa fie reutilizat. 

Care este punctul forte al acestui tip de material? 

Spre deosebire de lemn, WPC-ul necesita doar un minim de intretinere. Calitatea acestor profile WPC fabricate de Bencomp este superioara in comparatie cu cele ale unor modele similare dar mai ieftine care se gasesc la ora actuala pe piata. 

Lemnul compozit de la Bencomp nu contine carbonat de calciu, un material de umplutura ieftin si intens utilizat pentru produsele de calitate inferioara. Profilul nu se pateaza la ploaie si nu isi schimba culoarea, aspect care este foarte probabil sa se intample daca s-a utilizat carbonat de calciu in compozitia materialului. Lemnul compozit de la Bencomp a fost obtinut din faina de lemn de conifere sau foioase, asadar, in compozitia materialului se regaseste 100% lemn. 

Ce se poate spune despre garantia produselor marca Bencomp? 

Incepand de la data achizitionarii produselor marca Bencomp, acestea sunt garantate pentru o perioada de 5 ani in conditiile in care se respecta conditiile de montaj si intretinere. In medie, acestea au o durata de viata de 10 ani, cu exceptia celor aditivate suplimentar care au o durata de viata mult mai mare. Produsele de la Bencomp indeplinesc toate conditiile de pe fisa tehnica. 

Pe durata garantiei produselor noastre, acestea nu vor prezenta defecte iar profilele nu vor suferi modificari structurale la actiunea factorilor climatici. In cazul aparitiei unor defecte in cazul produselor de la Bencomp se vor inlocui doar produsele fara alte obligatii privind transportul, montaju, etc. Lemnul WPC este doar un material de finisaj si nu poate fi utilizat pentru construirea structurilor de rezistenta. 

Pentru o cat mai buna utilizare a produselor marca Bencomp, se recomanda sa se consulte informatiile de buna exploatare prevazute in fisele tehnice ale materialelor. Orice interventie straina asupra lemnului compozit Bencomp sau realizata necorespunzator va duce la pierderea garantiei. 

Care este durata de viata a produselor Bencomp?

In functie de modul de exploatare, intretinere si montaj, produsele de la Bencomp pot avea o durata de viata cuprinsa intre 10 – 25 de ani. 

Cine poate realiza lucrarea de montaj? 

Pentru efectuarea montajului pardoselilor din lemn compozit este suficient sa angajati orice firma care poate sa ofere aceste servicii si sunt profesionisti in ceea ce fac. In cazul in care aveti indemanarea necesara, montajul se poate realiza si pe cont propriu, atata timp cat se respecta instructiunile de montaj.

Sunt incluse si accesoriile pentru montaj? 

Comenzile de produse sunt insotite si de toate accesoriile necesare pentru montajul lemnului compozit si acestea pot include: sine de sustinere, profile de inchidere, cleme si suruburi de inox. 

Produsele se adreseaza doar firmelor sau se vand si catre persoane fizice? 

Societatea Bencomp se adreseaza pentru toti clientii care isi doresc sa beneficieze de amenajari exterioare de calitate superioara. Astfel, produsele de la Bencomp ajung sa fie distribuite pe toate canalele, astfel incat fiecare persoana sa poata beneficia de amenajari exterioare durabile, rezistente si perfect adaptate la conditiile de mediu din exterior. 

Ce tipuri de amenajari exterioare se pot realiza din WPC? 

Lemnul compozit poate sa fie utilizat pentru crearea structurilor usoare insa nu si structuri de rezistenta. Cele mai uzuale tipuri de lucrari care se pot realiza folosind lemn compozit sunt terasele, piscinele, pontoane, mobilier urban si multe altele. 

Pe vreme ploioase lemnul compozit devine alunecos? 

Deck-ul WPC are proprietati antiderapante chiar mai bune in conditiile in care este umed iar riscul de alunecare este foarte scazut. 

Transportul materialului este inclus in pret? 

Pretul pentru transportul lemnului compozit direct la locatia clientului nu este inclus in pret. 

Dimensiunile profilelor pot sa fie modificate? 

Latimea si grosimea profilelor are o dimensiune standard iar pentru a putea evalua care modele sunt potrivite pentru tipul de lucrari avut in vedere sa se efectueze, se recomanda sa se efectueze masuratorile necesare astfel incat sa se poata comanda cantitatea si latimea dorita. 

Care sunt diferentele intre lemnul compozit Bencomp si cel de import? 

Lemnul compozit nu este obtinut dupa o reteta unica. Fiecare producator are propria reteta, asadar, nu se poate atribui lemnului compozit o eticheta in cazul in care un anumit producator alege sa produca in cantitati mari la preturi mici lemn compozit indiferent de calitate. Reteta utilizata de Bencomp se bazează pe polietilena de înaltă densitate, polimer care conferă profilelor cea mai bună rezistență mecanică, ca și o excelentă rezistență la radiațiile ultraviolete, spre deosebire de produsele pe bază de polipropilenă sau PVC, polimeri mai duri și mai casanți în timp. Aspectul profilelor Bencomp e asemănător cu cel al lemnului, o deficiență minoră fiind rezistența la zgâriere, mai scăzută decât cea a produselor pe bază de PVC sau PP.

Cel de import este destul de costisitor iar prin achizitionarea produselor autohtone cu siguranta vei putea obtine un pret mult mai bun. 

Speram ca am reusit sa cuprindem in aceste cateva randuri cat mai multe informatii esentiale despre lemnul compozit de la Bencomp. In cazul in care aveti intrebari suplimentare sau doriti sa comandati, va stam la dispozitie cu raspunsuri dar si solutii pentru proiectele dumneavoastra. Pentru informatii si comenzi va asteptam pe website-ul nostru www.wpcromania.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.