Pe Discovery se anunță un serial interesant: trei miliardari(pe bune) trebuie să construiască, plecând la drum fiecare cu 100 de dolari, faimoasa sumă care ni se flutură și nouă pe sub nas, când ni se spune ”Proștilor, care sunteți voi proști, așa se face!” trebuie să construiască, în 90 de zile, o afacere care să valoreze, pe piață, un milion de dolari.

Prima emisiune de acest gen, ”Miliardar sub acoperire”, a fost bine construită, iar tipul ales chiar a transpirat pentru a construi afacerea. Pentru că a valorat sub suma țintă, a adus el un milion de dolari la capitalul firmei. Dar omul a creat pe bune locuri de muncă, și, probabil, firma a intrat în portofoliul afacerilor lui.

Ceea ce se uită este faptul că acești oameni nu se bazează pe cei o sută de dolari de la care pleacă. Ei se bazează pe experiența acumulată în timp, că nu au ajuns miliardari dând cu banul. Cunosc mediul de afaceri, piața, știu să vândă și să cumpere. Informația este arma lor. Informația, educația economică, toate astea fac succesul, dar nu sunt o garanție a lui. Așa că este o prostie să le ceri oamenilor să-i imite, ca să iasă din sărăcie. Programele astea sunt, de fapt, un soi de lozincă: ”La muncă, bă, putorilor, nu la întins mâna la stat! Ăia au putut, puteți și voi!” Asta e, manipularea duduie!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.