A existat vreo lecție a Primului Război Mondial, pe care lumea s-o fi învățat? Nu, de vreme ce a avut loc un al doilea Război Mondial. Vi se pare că lumea învață ceva din ceea ce i se întâmplă? Poate doar cum să facă mereu și mereu alte greșeli, evident, repetându-le și pe precedentele! Iar pe măsură ce dispar generațiile care au cunoscut războaiele teribile ale secolului XX, și odată cu ele și frica, probabilitatea să cunoaștem un al Treilea Război Mondial crește îngrijorător. Nici măcar posibilitatea Holocaustului nuclear nu ne mai sperie. Cum nu ne sperie nici modificările climatice, nici fenomenele meteo extreme. Trăim tot mai mult în realitatea virtuală, în care altele sunt scenariile, și unde ai șansa de a lua jocul de la început. În viața asta nimeni nu-ți dă o a doua șansă!

Să ne amintim de cei căzuți în Primul Război Mondial, să le cinstim memoria, și să sperăm că va mai fi, peste un secol de aici înainte, cineva care să-și aducă aminte de oameni și de greșelile lor mortale.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.