Ideea concurentei strategice gestionate este ancorata intr-o viziune profund realista asupra ordinii globale.

Aceasta idee accepta faptul ca statele vor continua sa caute securitatea prin construirea unui echilibru de forte in favoarea lor, recunoscand in acelasi timp ca, in acest sens, vor provoca dileme de securitate pentru alte state ale caror interese fundamentale pot fi dezavantajate de actiunile lor.

In acest caz se poate vorbi despre un truc, el avand rolul de a reduce riscul pentru ambele parti pe masura ce se desfasoara concurenta dintre ele.

Acest lucru fiind reprezentat de elaborarea, impreuna, a unui numar limitat de reguli de urmat pentru a ajuta la prevenirea escaladarii unui potential conflict.

Autor: Petru Marius Sabou

Petru Marius Sabou este un analist de politică externă și geopolitică. Activitatea sa insumează o serie de interese științifice care tratează variate subiecte de interes geostrategic și analiză de intelligence.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.