26.4 C
București
vineri, mai 27, 2022

Fapt puțin cunoscut: făina din greiere este bogată în proteină și lipsită de gluten.

Fapt puțin cunoscut: făina din greiere este bogată în proteină și lipsită de gluten. Nu că glutenul v-ar afecta cumva pe toți, înafară de o digestie mai greoaie, dar făina din grâu nu are valori nutritive aproape deloc. E doar balast.

Produsele de panificație din făină din greiere sunt aproape de nedeosebit de cele din făină din grâu dar adaugă o valoare proteică mult dorită de organism.

Apropo: proteina nu se depozitează. Ea se consumă sau se elimină, spre deosebire de carbohidrați (zaharuri) ce generează depozite de energie consumabilă (grăsime).

de Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.