Armenia: 4 Su 30(!) și 12 Su 25, plus 15 Mi 24 Hind, elicoptere de atac la sol. Azerii, 5 MiG 21, 12 MiG 29, 12 Su 25, plus 17 elicoptere de atac Mi 24/Mi 35.

Turcii ce caută în ciorba asta? Că onor cei doi combatanți nici prăștii n-au, să-și dea în cap cu ele! Cuiva i se pare că azerii au prea mulți bani din petrol, și e cazul să cotizeze și ei la cumpărat armament? De pildă, din Turcia, care are ce vinde, dar, dacă nu sunt Merțane, nu le cumpără lumea, că nu vrea să fie înjurată cum e Firea, pentru că a cumpărat autobuze turcești!

Grav ar fi se confirme faptul că un F 16 turcesc a doborât, în spațiul aerian armean, un Su 25. Turcia este țară membru NATO. Și atacă o țară membru OSCE, Armenia, care, ce să vezi, este și partener NATO. Logic și coerent demersul turc, nu? Cum spuneam, este o iluzie să crezi că poți demonta un Imperiu. Acesta poate avea suișuri și coborâșuri, momente de eclipsă, dar și puterea de a renaște, într-o formă sau alta. Acum asistăm la renașterea unor imperii. Și asta nu se poate petrece fără frământări și violență.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.