9.1 C
București
miercuri, aprilie 21, 2021

Economia de timp liber.

Țopăind din canal în canal, în căutare de dracu știe ce, mi-am amintit de economia de timp liber. Sau de industria bunurilor simbolice, cum îi spun eu, de ani buni. Și-mi dau seama că stăm mai rău decât ne închipuim! Paște, Crăciun, Revelion, toate se ”petrec” acum pe laptop. Ceea ce, sincer vorbind, ne solicită nu doar nouă imaginația, ci și, sau mai ales, producătorilor de bunuri simbolice.

”Revelioanele” produse de televiziunile noastre sunt mizerabile spre execrabile. O înșiruire de poncife, de scheme care poate în comunism au avut partea lor de glorie, dar care, în contextul actual, sunt jalnice! Să mai vorbim despre ”actori” sau interpreți? Despre scenografi? Bine, evident, nici scenariști nu avem, pentru că asta e meserie grea, care cere multă cultură de tip universal, ca să spun așa, creativitate și individualitate. Aplicarea mecanică a unor scheme funcționează până la un punct, după care se alege praful. Și tot așa! Iar peste toate rânjește lipsa de finanțare, că dacă faci programe sponsorizate de ”Cârnatul vesel din Deal” mai bine te scoți de pe generic!

La fel de triste și de rău augur pentru industrie sunt și jocurile sportive fără spectatori. E suficient să vezi lipsa de interes a jucătorilor, a sportivilor, în general. S-au investit sume imense în u sportului profesionist. Inclusiv în România. Cât de aproape e falimentul de domeniul ăsta?

Lista domeniilor aflate în criză, în acest domeniu, al bunurilor simbolice, e foarte lungă. Până și cei din industria jocurilor pe calculator simt o adiere rece. Cât să se imbecilizeze și jucătorii cu inepțiile lor?

Una peste alta, dacă mai durează mult(și va dura mult!) arestul ăsta la domiciliu, post-industrialul ne spune pa! Ce rămâne funcțional este legat de sistemul bancar, și ceva din industria alimentară. Aș fi zis că este o șansă pentru cei care vor să devină cicliști profesioniști, livrând în draci haleală la domiciliu. Dar unde să concureze?

Una peste alta, macro-economia ca macro-economia, se reglează ele echilibrele cumva. Dar fără o imagine clară despre cum va arăta viitorul, ne ia dracu! Fără glumă, fie ea și răsuflată, spusă de un protagonist aș showului de mare excepție vulgară Las Fierbinți…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.