Traim vremuri exceptionale. Mereu au fost pericole si provocari la adresa umanitatii. Dar putine se acumuleaza si se desfasoara fara o rezolvare sau imbunatatire substantiala. Iar cu cat sunt mai tolerate excesele si disparitatile cu atat se ocupa spatiul intolerantei sau autoritarismului.

Nu suntem imuni la virusi biologici, dar nici la cei care ne infecteaza societatile fundamentate pe libertate si egalitate. E suficient sa ignori pericolele pentru ca altii sa se foloseasca de indiferenta celorlalti.

Majoritatea tacuta, obosita sau multumita de bunastarea deceniilor de pace si dezvoltare, este principalul vinovat pentru proliferarea urii si a radicalismului politic. E suficient sa lasi cativa excentrici sa conduca lumea iar acestia vor convinge tot mai multi sa-i urmeze.

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.