Biserica este explicația universală pentru tot ce ni se întâmplă rău. Nu, nici hepatita nu se ia de pe icoane, nici gripa din biserici! Avem atâtea lucruri care nu funcționează, și multe din cauza educației precare, a sărăciei crunte din țară, a jafului din sistemele publice de sănătate, din lipsa capacității administrative. Dar și din nepăsare, nesimțire, răutate, ticăloșie, prostie, pă persoană fizică!

E mai ușor să găsim țapi ispășitori, decât să ne asumăm responsabilități. De asta prostia cu ”dezinfectarea” icoanelor este un test pentru limitele suportabilității noastre în materie de drepturi și libertăți. Dar și pentru bietele icoane, unele dintre ele de patrimoniu: cu cred că o baie cu biocide pe bază de clor este ce-și doresc…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.