Când am citit că se aplică scenariul roșu în București, am crezut că a venit iar PSD la putere, dar nu, tot PNL e, cu sprijin USR. „Dreapta” restricționează și închide tot prin București, dar te cheamă la vot lejer la parlamentare pe 6 decembrie, să-i votezi pentru a continua să fie la fel de eficienți. Guvernarea merge brici în pandemie, mai ales pe parte de achiziții la Unifarm.

Deci, în urma înregistrării ratei de infectare de 3,19 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis deschiderea testărilor gratuite la scară largă, pentru a depista asimptomaticii, a-i izola și a opri circulația intensă a virusului, cum se face în restul UE? Evident că nu. A decis obligativitatea purtării măștii și-n exterior, închiderea din nou a localurilor din HoReCa la interior (terasele rămân deschise), închiderea din nou a cinematografelor + teatrelor, închiderea sălilor de jocuri de noroc, închiderea școlilor. Nicio acțiune proactivă de a acționa în focare, la locurile de muncă, în transportul în comun supraaglomerat, de exemplu, adică pe unde se mai infectează lumea mai intens. Totul, pentru 14 zile.

Numai bine, se ridică restricțiile la început de noiembrie, la timp pentru debutul campaniei electorale. Deja partidele au trimis activiști la strâns de semnături și pavoazează clădirile cu mesh-uri electorale scumpe (pentru alea sunt bani). Mai suportați această dublă măsură?

Guvernul nu dorește să adopte o strategie care ar funcționa și persistă doar cu interdicții, fără testarea la scară largă a cetățenilor. Periculos, dar când e an electoral și președintele, Guvernul și partidele politice vor să joace meciul electoral în orice circumstanțe și nu există Opoziție ca-ntr-o democrație pe bune, doar cetățenii vor pierde. Deja școala online e un dezastru inimaginabil, dar nu contează asta, hai la vot!

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.