Acum câteva ore niște unii, mulți, plângeau cu lacrimi cât pumnul, pe motiv că se urcă banii de investiții pe noi, dar nu avem cu cine lucra în construcții, nu doar muncitori, ci și ingineri, proiectanți și de execuție, manageri specializați, profesii conexe. Pe primul loc, la motive, veniturile de doi bani!

Mai rău, într-un deceniu numărul celor care urmează facultățile de construcții s-a înjumătățit. Evident, se făcea trimitere și la migrația forței de muncă, și la fuga creierelor, și la lipsa celor care îi învață pe studenți.

Dacă sap prin memorie, nu se poate să nu găsesc printre plângăcioșii de azi vreo câțiva care îl aplaudau pe nebunul pe care-l pun azi la gazeta de perete, și nu cu multă vreme în urmă, înjurau PSD pentru că mărise salariul minim în construcții. Asta e: nici nu știi când te lovește realitatea cu copita! Deci fiți deștepți, că țara e plină de ingineri! Sau nu?

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.