Nu gust prea tare sportul ăsta, al teoriilor conspirației. Că ajungem în bălării, dacă ne luăm după toți nebunii cu imaginație prea bogată! Pe mine altceva mă sperie, și la modul foarte serios: ”democratizarea” bio-tehnologiilor. Tot mai mulți nebuni, avizi de bani, s-au lansat în industria manipulărilor genetice. Visează la nu-ș ce dracu descoperiri, care să-i acopere de bani. Degeaba se vorbește de etică în domeniu, dacă reglementarea este apă de ploaie, iar ”piața” este deasupra interesului public. Iar dacă tehnologiile din domeniu se pupă(și acum se pupă tot mai des) cu Inteligența Artificială, ei bine, coșmarul este garantat. Covid 19 este apă de ploaie pe lângă ce poate făta mintea unui savant din ăsta nebun. Care și dacă nu vrea să facă rău, poate oricând provoca accidental o catastrofă planetară.

Aici trebuie să acționăm, pentru că ar fi ultimul dezastru produs de tirania pieței. După el umanitatea nu-și va mai reveni.

PS: apropo de piață. Piața unui eventual vaccin împotriva Covid 19 este de cel puțin 2 miliarde de euro. De unde au apărut peste noapte peste 30 de echipe, cele mai multe private, cale lucrează să găsească un vaccin? Concurența, nu? Bine!

de Constantin Gheorghe

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.