Nu mai lăsați copiii să ia decizii cruciale în mediul corporativ!

Bitcoin este un produs volatil pentru că astăzi încă este mai scump de menținut pe piață (cuantificat în energia necesară existenței sale) decât valoarea lui. Efortul financiar de a „mina” Bitcoin este încă de 3 ori mai mare decât efortul de a mina aur.

Sursa: Digiconomist.net

Minarea Bitcoin produce 36,95 Tone metrice de CO2 (comparabil cu amprenta de carbon a Noii Zeelande) și 11.34 Kilotone deșeuri electronice. Anual, Bitcoin mănâncă 80TWh energie electrică, comparabil cu consumul de energie al statului Chile. Comparativ, România consumă aproximativ 25TWh anual.

O singură tranzacție rezultă în producție de 300kg CO2, 633kWh consumați și 100g deșeuri tehnologice.

Astăzi nu este încă cunoscută originea Bitcoin. Tot ce se știe este că o persoană sau un grup de persoane sub pseudonimul Satoshi Nakamoto au lansat platforma în 2008. Moneda a fost folosită inițial pentru tranzacții ilicite, susținând activitatea teroristă a multiplelor organizații faimoase la acea vreme. Bitcoin este moneda principală de tranzacție pe dark web, unde serviciile și produsele vândute sub aura anonimatului implică ilegalitate absolută.

Având în vedere acestea, de ce este astăzi Bitcoin pe masa tuturor corporațiilor?

Copii.

Copiii care au accesat recent mediul corporativ sunt priviți drept „guru” ai generațiilor lor de către veteranii deja depășiți de evoluția tehnologică. Și pe bună dreptate: sunt abili tehnologic și dibace în orice înseamnă evoluție. Este implicit că se vor pricepe la asta, trăsătură principală a Generației Z (post 1996) este „digital nativitatea”. Ei vorbesc digital cum vorbim noi limba nativă.

Și asta înseamnă să ai încredere deplină în ei? Nu, clar! Știm cu toții că sunt superficiali și creduli. Așa eram și noi când ne-am pus cravata prima dată peste gușa iritată de bărbieritul în reflexia ibricului. Cum să vă încredeți economiile în aberațiile unui tinerel cu sacoul cu 3 numere mai mare pe el?

Pe de altă parte, la marile instituții financiare din lume au acces doar elitele, crema școlilor „ivy league”. Ai considera că îți intră pe ușă doxă de carte. Totuși ce carte se mai face azi la Harvard? Gender studies? Social injustice?

Ce concurență mai este astăzi la Oxford unde admiterea a încetat să reflecte un sistem meritocratic?

Bitcoin este dovada clară că educația a eșuat la vârfurile ei globale. Nu mai ai cum să te încrezi în tinerii care rup ușile facultăților nici pentru o cafea bună dacă nu-i educi când îți trec pragul.

Și atunci de ce ai cumpărat Bitcoin?

de Vlad STOICESCU

SURSA FOTO-Stock Envato licențiat cu prelucrarea autorului

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.