9.1 C
București
miercuri, aprilie 21, 2021

Curentul ăsta de punere la zid a oricui îndrăznește să exprime în spațiul public opinii diferite de narativul oficial, corul isteric reprezentat de o parte a mass media care cere sancționarea și interzicerea „deviaționiștilor” e foarte anii ’50, mânia proletară se revarsă din plin.

Dorina Rusu, membru în Consilul Național al Audiovizualului (CNA), s-a „autosesizat” și va propune analizarea programului de Revelion 2021 de la TVR în vederea sancționării postului public de televiziune. De ce? Pentru că la TVR s-au făcut sketch-uri de comedie (parodii) despre restricțiile din pandemie și președintele Klaus Iohannis. Vai de mine, au deraiat de la narativul oficial, au comis lezmajestate la Împărat și au contestat status quo-ul, la modul comic (nu e relevantă calitatea umorului aici).

Libertatea de exprimare e garantată de Constituție, așa că Dorina Rusu poate zice orice, dar „comunicatul” membrei CNA arată că ea nu înțelege sau ignoră principii democratice de bază precum libertatea de exprimare sau libertatea de opinie. Am subliniat cu roșu câteva remarci din „comunicatul” lui Rusu: „spectacol grotesc”, „legile bunului-gust (…) și ale bunului-simț”, „glumele proaste”, „ia în derâdere”, „instigă”, „TVR și-a abandonat misiunea publică”.

Rusu raportează tot la gusturile ei personale, la stilul ei de viață și la cum se poziționează ea față de autoritatea de stat. Cine stabilește „legi ale bunului-gust”? Absolut niciun argument legal, obiectiv, doar derapaje. E jenant ca cineva plătit din bani publici pentru a aplica legea imparțial să judece programele televiziunilor atât de părtinitor. Calitatea programelor TV e decisă doar de publicul telespectator prin audiență sau lipsa acesteia, regulile economiei de piață.

Membrii CNA activează sub Legea nr. 504/2002, legea audiovizualului. Pe site-ul instituției, scrie că „Rolul CNA este de a asigura o piață a audiovizualului bazată pe libertate de exprimare, pluralism și liberă concurență”. La capitolul „Ce nu face CNA”, scrie că „CNA poate emite recomandări, dar, dincolo de aspectele legale, responsabilitatea pentru calitatea emisiunilor le revine radiodifuzorilor; altfel spus, CNA nu sancționează lipsa de profesionalism, ci abaterile de la lege și de la normele în vigoare”.

Curentul ăsta de punere la zid a oricui îndrăznește să exprime în spațiul public opinii diferite de narativul oficial, corul isteric reprezentat de o parte a mass media care cere sancționarea și interzicerea „deviaționiștilor” e foarte anii ’50, mânia proletară se revarsă din plin. Dorina Rusu s-a suit pe valul de sfântă indignare, din motive doar de ea cunoscute.

Important: membrii CNA sunt numiți pentru un mandat de 5 ani, iar Dorina Rusu, fostă soție a fostului lider PNL Horia Rusu, a fost numită în funcție de președintele Iohannis în 2015. Coincidență 100% că o apucă indignarea față de o emisiune în care a fost parodiat Iohannis, taman înainte de perioada în care se vor face noi numiri. Csf ncsf.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.