Studiourile de film de la Hollywood investesc timp și sume bani semnificative pentru editarea obiectelor nedorite din filmările video. Învățarea automată (Machine Learning) are potențialul de a face același lucru, la o fracțiune din cost, dar rareori a fost utilizată pentru a vizualiza ceea ce se află în spatele obiectelor sau în afara cadrului filmului.

Pentru a explora posibilitățile, Jia-Bin Huang, din cadrul Universității Tehnologice Virginia, și colaboratorii săi, din cadrul Facebook, au folosit software-ul de învățare profundă (Deep Learning), așa numita rețea neuronală convoluțională, pentru a manipula înregistrările video. Au analizat două cadre, din diferite puncte de timp ale videoclipului, iar apoi, prin selectarea pixelilor unui anumit obiect în mișcare, prezent în ambele cadre, rețeaua neuronală a putut calcula mișcarea relativă a pixelilor pe parcursul videoclipului.

„Acestea sunt progrese remarcabil. Editarea video, bazată pe IA, deține un potențial extraordinar de a reduce munca manuală și de a dezvălui conținutul ascuns anterior, atât în scopuri științifice, cât și de divertisment”, a declarat Serge Belongie din cadrul Universității Cornell din New York.

De Gabriel Petrea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.